צפיתי מרותק בטקס הענקת פרס נובל לשלום לשנת 21 לצמד עיתונאים שהעזו לומר "לא" לסותמי פיות: העיתונאית הפיליפינית מריה רסה והעיתונאי הרוסי דמיטרי מורטוב.
השדה התקשורתי רווי ארגונים הפועלים למען עיתונות טובה ומקצועית שאינה לכודה ברשת ומזהה פייק ניוז. מצדיעים להם. אך בסופו של היום ובשורה התחתונה מי שעושה את כל ההבדל הוא היחיד/ה.
היא והוא שיודעים לומר – לא אני. לא מתכופף. לא ממתין לחסדי הבוס ולקידומו. לא נרתע מסכנת פיטורין וגרוע מכך. עושה את עבודתי העיתונאית ואמשיך לעשותה גם מול מכבש סתימת פיות.
בנימוקי הענקת הפרס נאמר בין השאר: "תקשורת חופשית עצמאית ומבוססת עובדות משמשת כמגן מפני ניצול של כח והפצת שקרים"".
בדברי התודה הנרגשים אמרה הזוכה רסה: "מה שאמור היה להרתיע ולהפחיד אותי – חיזק אותי יותר".
היה זה רגע היסטורי של הצדעה בינלאומית לתקשורת לוחמת שאיננה נרתעת מלחצים.
כל הכבוד לצמד הזוכה בפרס נובל לשלום – השראה לכל מי שהשליחות העיתונאית יקרה לו, מפני שבלעדיה אין דמוקרטיה ראויה לשמה.
שיגרנו מירושלים ומתל אביב הצדעה של מועצת העיתונות והתקשורת בישראל בראשות הנשיא, שופט בית המשפט העליון בדימוס חנן מלצר – מועצה בה יש לי הזכות להיות חבר נשיאות כשליח אגודת העיתונאים ירושלים.
רצינו לומר במסר הזה כי נמשיך לפעול יחד כדי לראות גם את הדור הצעיר בתקשורת, גם זה הגדל על ציוצים, דבק בערכים של עמידה בשליחות העיתונאית ללא פשרות.
גם כשהקידום שמור להולכים בתלם.
גם כשמסביב ערימת מסרים שחלקם מגיע מלמעלה. שהרי לפעמים אין צורך לאיים בכלא או חמור מכך. די ברמז עבה על אבדן מקום עבודה. על סתימת מקורות. על דריכה במקום.
וברקע הבינלאומי המאזן המחריד לשנת 21 היוצאת: 45 עיתונאים הרוגים 365 עדיין בכלא.
אנחנו לא שם בעולמם של רסה ומורטוב, בתקשורת של הדמוקרטיה הישראלית אפשר לדווח את מה שצריך להביא לידיעת הציבור גם אם יש מי שאינו רוצה בכך.
ועדיין יחידות ויחידים הם אלה שמונעים את ההחלקה המדבקת במדרון של אמירת כן לעורך על מטעם המחובר ללשכה שלמעלה.
נמשיך להצדיע להם.
0 תגובות to “2021 – המאזן * בסופו של היום ובסופה של השנה– האדם יותר מהארגון”